lördag 3 november 2012

En annan sida av min sjukdom.

Var nyss så dum att jag googlade basilar invagination (hihi vagina) vilket är det där jag har i nacken, alltså att nackkotorna har trängt in genom skallbenet och petar i min hjärna.

Läkare och sjukpersonal brukar kolla igenom mina journaler, titta beundrande på mig och säga "Du är bara 19, och du har redan gått igenom allt som vanliga människor knappt vet något om". Visst har jag haft många operationer och sånt, men det här med nacken blir för mycket. Det är inte längre mina ben, det är inte längre dropp eller veckor långa sjukhusvistelser, det är något som kan vara livshotande om jag inte kollar upp det och kanske genomgår en svår operation. Bättre blir det inte när kirurgen i fråga bara har genomfört samma operation en gång. För 6 år sedan, på ett barn vars skelett och ryggrad ser helt olika ut jämfört med min. Och inte blir det bättre när han sa att jag dör om det förvärras, och han kan inte operera om jag inte slutar röka för då dör jag på operationsbordet.

Visst fanns det på google vissa behandlingar som inte kräver operation, men som verkar en aning smärtsamma. T.ex ett nackstöd som typ töjer nacken tills röntgen visar att risken minskat tillräckligt.

Fast den egentliga anledningen till att jag googlade detta, var att jag fått problem med att svälja vätskor, vilket jag igår fick veta att kan vara en muskelsjukdom i halsregionen. Men dagens googling visar att svårigheter att svälja är ett symptom på basilar invagination eftersom det har med nerverna i ryggraden att göra, eller något liknande. Och nu är jag livrädd för vad min röntgen i januari visar.

Känner mig som ett barn, jag vill ligga bredvid mamma och gråta hela natten. Såna här dagar är min sjukdom ett helvete och jag vore hellre död än att gå igenom sånt här.
Har inte jag och min familj fått lida tillräckligt?Kom ihåg att kommentera,
rösta på min poll och visa
dina reaktioner för
mitt inlägg där nere ;)

Facebooksidan - Gå in och gilla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en kommentar!